Byvandringer og andre turforslag

Book en guidet byvandring i Aarhus
Dyk ned i historien og få en anderledes og personlig oplevelse af byen og de mange perler i Aarhus. En byvandring kan sammensættes på mange spændende og interessante måder, alt efter hvordan du og dine gæster ønsker at vinkle den. Du kan tage udgangspunkt i byens historie, kulturlivet, arkitekturen, demografien og meget andet.

Her på siden kan du finde inspiration til, hvordan din byvandring kan sammensættes, men du har også mulighed for at være med til at forme den, så den får dit helt eget personlige præg. 

TURFORSLAG:

Temaer

Tema: Aarhus’ arkitektur før og nu
Flere arkitekter har i tidens løb sat deres præg på Aarhus. På denne tur følges fodsporene på et par af dem, og der ses nærmere på deres bygninger og byrum, som gør byen spændende at færdes i. En perle kunne være Aarhus Teater, som er tegnet af Hack Kampmann, en af byens førende arkitekter ca. år 1900 og gå videre til Musikhusparken, som er omgivet af moderne og markante bygninger, alle tegnet af førende danske arkitekter i det 20. og 21. århundrede.

Tema: Kvarteret omkring Frederiksbjerg
Hør historierne om Frederiksbjergs oprindelse, om tilflyttere og om Hack Kampmanns visionære plan for et kvarter med avenuer og boulevarder à la Paris. Tiden skrues tilbage til industrialiseringen sidst i 1800-tallet, hvor indbyggertallet steg dramatisk, og bolignøden var stor. Byen manglede byggegrunde, og i 1896 fik byrådet mulighed for at købe Marselis Gods’ arealer og udvide byen mod syd.
Alternativ: Latingekvarteret, Aarhus Universitetspark m.m.

Tema: Kirkegårdsvandring - Byens smukkeste kirkegård
Dyk ned i historien via imponerende mindesmærker og gravsteder over de mange kendte århusianere, hvis sidste hvilested stadig kan ses på Nordre Kirkegård, eks. Dalgas, Filtenborg og Peter Sabroe.

Tema: I vikingernes fodspor
Hør om vikingetiden i Aarhus, om Aarhus Å og dens betydning for de mennesker, der skabte byen Aros. Turen kan bl.a. indeholde et besøg i Vikingemuseet, som giver et godt indblik i livet i vikingetiden i Aarhus. En anden markant bygning fra denne tid er Vor Frue Kirke med Nordens formentlig ældste kryptkirkerum fra omkring år 1060.

Alle ture skal bookes på forhånd. 
Kontakt en af byens incoming eller guidevirksomheder, der gerne skrædersyer et program specielt tilrettet dig og dine gæster, og hør nærmere for detaljer og pristilbud.

Incoming og guideservice

Del denne side

Indlæg et besøg i din byvandring

På mange attraktioner kan der arrangeres frokost, kaffe og lign. anretninger og arrangementer.

Aarhus Domkirke

Aarhus Domkirke

Vor Frue Kirke

Vor Frue Kirke

Aarhus Rådhus

Aarhus Rådhus