Fødevareudvikling i Aarhus

Internationalt kraftcenter for viden om fødevarer

Aarhusområdet har en af Europas stærkeste koncentrationer af højtudviklede aktører inden for fødevarebranchen fra avlere og  producenter til globale andelsselskaber og gastronomi.

Midtjylland står for 60 % af Danmarks fødevareeksport. Aarhus er samtidigt en international ekspertby inden for jordbrug og fødevarer. Byen har mange fødevarerelaterede specialuddannelser, og samtidig er en væsentlig del af de danske forsknings- og udviklingsinstitutioner inden for fødevareområdet placeret i Østjylland.

Fakta:

  1. Fødevarevirksomhederne har internationale styrkepositioner inden for bl.a. ingredienser, mejeriprodukter, kød og økologi.
  2. Agro Food Park har i dag over 700 vidensmedarbejdere og er med en meget markant tiltrækning af danske og internationale fødevarevirksomheder i fuld gang med at realisere ambitionen om at blive blandt verdens fem stærkeste fødevarecentre i 2020.
  3. Aarhus Universitet har en bred portefølje af uddannelser og forskning inden for jordbrug og fødevarer.

Share this page

Fødevareudvikling

Aarhus er ekspertby indenfor fødevareudvikling og produktion, og står ligeledes for hele 60% af Danmarks fødevareeksport sammen med resten af det midtjyske område.

Læs mere

Food Festival

Gastronomi i verdensklasse

Det gastronomiske niveau er højt i Aarhus, og byens kreative gourmetkokke går ikke på kompromis med kvaliteten. 

Michelin stjerner til Aarhus