De dødes liv

Et liv med de døde
”De Dødes Liv” er den første store etnografiske udstilling på Moesgaard Museum. Her kommer du med på en rejse rundt i verden og ser, hvordan efterladte mindes og ærer deres afdøde slægtninge.

Rejsen tager dig bl.a. med til Mexico, hvor årets største højtid er De Dødes Dag. Dagen hvor de døde kommer på besøg. Der pyntes op og laves et særligt alter, hvor den døde mindes.

Du kan også opleve, hvordan man i Uganda og Australien både frygter og ærer de døde. De forskellige ritualer er meget forskellige fra dem, vi kender i vores del af verden. Her bruger man musik, lys og en lang række forskellige andre festligheder for at tiltrække sig de dødes opmærksomhed og samtidig vise dem stor ære.

I udstillingen bliver der også set nærmere på danskernes forhold til døde familiemedlemmer. Hvorfor er det f.eks., at vi ofte har svært ved at skille os af med de dødes ejendele? Kom med helt tæt på nogle meget personlige fortællinger, hvor danskere forholder sig til døden. Et emne der ellers er forbundet med en del tabu i vores del af verden.

Trods udstillingens dystre tema er det en stor oplevelse for hele familien
Børnene kan få stor glæde af at danse som et skelet i en stor interaktiv installation, som afkoder de bevægeler, de laver.

Åbningstider
11/10/2014 - 31/12/2018 Tirsdag - Søndag
Pris
Børn
Gratis
Voksne
110.00 DKK

Opdateret af:

VisitAarhus info@visitaarhus.com
 

Kontakt

Adresse

Moesgård Allé 15
8270 Højbjerg

Telefon

+45 87394000

Fakta

  • Type

    • Udstilling
    • Historie

Find vej

Find vej til dette sted

Fra

Transport

  • Se geokoordinater

    Longitude : 10.22069257
    Latitude : 56.087756057

Del denne side