Jul i Aarhus

Nyd en juletur til Aarhus

Hele november og december måned kan du overalt i Aarhus møde en helt særlig julestemning, når byens museer, spisesteder og attraktioner byder dig inden for til ægte juleoplevelser. I Aarhus får du kombinationen af traditionelle juleoplevelser og nye trends, som kun en storby kan give. Lad dig inspirere af denne guide til de bedste oplevelser i julen i Aarhus.

Ægte julestemning i Den Gamle By

Jul i Den Gamle By

Et besøg i Den Gamle By er et must i julen. Her er du sikret ægte julestemning, når duften af nybagte vaniljekranse og tørrede nelliker sammen med de mange levende lys og lyden af hestevogne sætter rammerne for den perfekte juleoplevelse. Gå på opdagelse i juleboderne, nyde godter og varme drikke og mærke julen gennem flere århundreder.

Susende forlystelser og julelys i Tivoli Friheden - en julenyhed! 

Jul i Tivoli Friheden

For første gang siden 1904 åbner Tivoli Friheden op for en helt særlig juleoplevelse. Oplev den juleudsmykkede park og nyd juledelikatesser på Kødbyens Mad og Marked, der i julemånederne rykker ind i parken. 

Julehighligts i Aarhus

Gastronomisk jul i Aarhus

Julemad på Langhoff og Juul

Med byens nye placering i Lonely Planet's "52 Food Trails" er Aarhus for alvor sat på det gastronomiske verdenskort. Dette gælder også i julen, hvor byens madmarkeder og restauranter disker op med såvel juledelikatesser som traditionel dansk julemad.

Juleshopping i charmerende kvarterer

Shopping i aarhus i julen

En gåtur rundt i byens hyggelige kvarterer ved juletid er altid en stemningsfyldt oplevelse. Julelysene og den diskrete juleudsmykning giver jer mulighed for at nyde julestemningen. Tag en slentretur ned af Strøget under den smukke stjernehimmel og videre rundt i det brostensbelagte Latinerkvarter. Klar julegaveshoppingen i byens lækre stormagasiner, der altid er klar med god stemning og de nyeste trends.

Julens åbningstider

Livlig julestemning på byens julemarkeder

Julemarked Aarhus central food market

På byens mange julemarkeder kan I finde julepynt, flotte juledekorationer og hygge jer med et glas gløgg og æbleskiver. I år kan du som noget nyt få et indblik i julen fra fortiden, når Moesgaard Museum åbner op for Vikingernes Julemarked.  

Teater og musikoplevelser

Hygge i Musikhuset Aarhus i julen

På byens mange scener med teater og musik kan I opleve en dejlig ro og fordybelse. Musikhuset Aarhus byder på teater og musical, klassisk og opera, dans, shows, rytmisk, standup og meget andet, og et univers af mindre teatre og spillesteder byder på helt unikke og skønne forestillinger.

Det helt rigtige sted at sove i Aarhus!

Tag en overnatning i Aarhus og hav tid til hinanden

Ikke kun byen er pyntet op, også hotellerne sætter julestemningen i fokus hele december måned. Find det helt rigtige sted at bo på www.bookaarhus.dk, eller dyk ned i oversigten over de mange muligheder over overnatning i Aarhus, og find hoteller, vandrerhjem og Bed & Breakfast, der passer til jer.

For fra det øjeblik hvor I checker ind på jeres hotel i Aarhus, er juleferien i gang. Forkælelse er en naturlig del af et hotelophold i Aarhus, hvor hygge og nærvær skaber en atmosfære af ro og afslapning.

Glædelig jul i Aarhus

Del denne side

Guide til to juledage i Aarhus

Dag 1

Tjek ind til et af byens lækre hoteller

Formiddag:

Kom i ægte julestemning til Jul i Den Gamle By

TIP: vaniljekranse fra deres bageri er et jule-must

Frokost:

Nyd juledelikatesser på Aarhus Central Food Market

Eftermiddag:

Nyd byens mange julemarkeder og shop dine julegaver i byens stormagasiner

Dag 2

Formiddag:

Oplev susende forlystelser i julepyntede Tivoli Friheden

Frokost:

Indtag frokosten på Kødbyens Mad og Marked i Tivoli Friheden

Eftermiddag:

Oplev Vikingernes julemarked på Moesgaard Museum 

Tag en velfortjent kaffepause hos Great Coffee i Klostergade og nyd stemningen i det juelpyntede Latinerkvarter   

Og endnu mere jul ...


Juleforberedelser 
Noget af det bedste ved julen er de mange juletraditioner og hyggelige juleforberedelser.
Læs mere ...

Nyd juletiden med hele familien 
Børn elsker jul, så tag familien med på en juletur til Aarhus og nyd den dejlige juletid med hygge, æbleskiver og gløgg.
Læs mere ...

Har du 'studerende' i Aarhus?
For de unge som bor i Aarhus, kan det være en kærkommen lejlighed at få besøg hjemmefra.
Læs mere ...