Sorry if you notice any errors on this page - we're updating our design. Thanks for your patience!

Ta' på en venindetur til Aarhus

På shoppingtur med veninderne i Aarhus

Når afslapning, snak, god mad, hyggelig shopping og selvforkælelsen skal i højsæde - så har vi her et par rigtig gode tips til, hvordan du kan få en fantastisk venindetur til Aarhus.

Nedenfor har vi samlet et par steder, vi gerne vil anbefale.

Stormagasiner i Aarhus

*Stormagasinerne Salling og Magasin – Alt under ét tag
Midt på strøget ligger Aarhus´ ældste stormagasin Salling, som har et stort udvalg af varer til hele familien. Mode, design og kvalitet er højt prioriteret i de mere end 35 specialafdelinger. Besøg f.eks. det store delikatesse område med specialiteter fra hele verden og med mange hjemmelavede produkter. Her er der kræset for detaljen i de små afdelinger med oste, ferskt kød, vine, chokolader, konditorvarer og meget mere.

Tæt på Latinerkvarteret finder du Magasin, som er et mekka for alle, der elsker shopping. Magasin er moderne og fører såvel danske som internationale brands og mærkevarer. Så søger du ny inspiration inden for modebranchen, er Magasin absolut et besøg værd.

Latinerkvarteret - den ældste bydel i Aarhus

* Latinerkvarteret - den ældste bydel i Aarhus
Den velbevarede gamle bydel, Latinerkvarteret, har fået sit navn efter den gamle latinskole, og området emmer af hyggelig atmosfære midt i en historisk bydel. I de brostenbelagte gader er butikkerne en kreativ blanding af trendy designershops og små lokaler med knirkende trægulve.

Gaden huser alle de designere og mærker, du drømmer om – bl.a. New York-designeren Marc Jacobs, den danske designer By Marlene Birger, byens ældste modebutik Sophies Tøjhus med tøj fra de berømte internationale huse, og Little FF2 med danske og internationale brands til børn mellem 0-12 år.

Dertil kommer en lang række modebutikker, der har egne særpræg og helt unikke varer på hylderne. Alt fra det vildeste festtøj til genbrugs-retro. Det er ikke utænkeligt, at der går et sus gennem maven og Visakortet hér.

Psst…… Latinerkvarteret er gaderne, Badstuegade, Volden, Guldsmedgade, Graven, Rosensgade m.fl.

Shopping i sidegaderne

* Sidegaderne  - upcoming kvarter med nye designere
Sidegaderne mellem Åboulevarden og Nørre Alle og mellem Guldsmedegade og Vesterbro Torv er bestemt også et besøg værd. Her er huslejen endnu ikke så høj, så nye iværksættere og designere har god mulighed for at bo og arbejde i baggårde og garagebygninger. Her laver de tøjkollektioner, tasker og meget mere.

Cross Eyes i Klostergade laver briller af træ, 1 + 1 Textil i Grønnegade har sjovt og anderledes design, hos glaspusterne Nyholm Cantrell Glas, kan du opleve et unikt sammenstød mellem gamle teknikker og nutidig kunst, hos To Form står du ansigt til ansigt med designeren bag unikasmykker, og hos St. Valentin i Grønnegade kan du få lavet sejt herretøj. Gå selv turen videre og find de unikke steder, som du holder af.

Psst….. Sidegaderne, Nørre Alle, Grønnegade, Munkegade, Vestergade m flere, Aarhus

Baggård i Aarhus

* Vestergade - gallerier, genbrug, modetøj og caféer
Den så kendte Vestergade, som den danske sanger Peter AG synger om, er blevet mere levende end nogensinde. Den udgør hovedgaden i det nye kvarter, Sidegaderne, som er beskrevet ovenfor. Blandt de mange butikker og caféer i Vestergade finder du f.eks. Lynfabrikken, hvor en lang række designere og iværksættere arbejder side om side.

Her kan du også besøge den spændende café på toppen af bygningen. Derudover byder gaden på rigtig mange spisesteder, deriblandt et af byens bedste sushi-steder, Sota Sushibar. Men i Vestergade finder du også en række modebutikker som f.eks. pelsbutikken Utzon, butikken Hørlyck med Aarhus´ største udvalg af store internationale designere som See by Chlöe, Pura Lopez, Givenchy. Skulle du have mod på mere, så lad dig inspirere i forretnigen Mulberry.

*  Frederiksbjerg kvarteret

Frederiksbjerg kvarteret
Når du besøger Aarhus, skylder du dig selv også at besøge Frederiksbjerg kvarteret, som omfatter gaderne M.P. Bruunsgade, Jægergårdsgade og Frederiks Allé. Bydelen er ung og trendy og i rivende udvikling, og butikker, caféer og lign. skyder op over alt er med til at give området et pulserende og livligt miljø.

Lokalt er området blevet kaldet ”Aarhus’ spisekammer” – og med rette. Her er skønne specialbutikker med kvalitetsfødevarer, design – og delikatessebutikker, som ligger side om side med charmerende caféer, klassiske værtshuse og skønne spisesteder. Prøv f.eks. at kiggeforbi hos Kählers Spisesalon, hvor du kan nyde lækre danske retter i tæt samspil med dansk og nordisk design og kunsthåndværk.

* Jægergårdsgade - engang en lurvet værtshusgade.
I Jægergårdsgade finder du stadig enkelte bodegaer, men også massevis af kunsthåndværkere og designere. Der er knald på farverne i butikkerne, som sælger alt fra marokkopuder til hånddrejede skåle. Alt dette ligger meget tæt på M.P. Bruuns Gade, som ovenfor nævnt er byens spisekammer. Her får du ikke bedre udvalg i hele Aarhus, når det gælder kød, vin, spiritus, brød og kager og lækre specialiteter fra hele verden.

Und dig selv et besøg hos Schweizer Bageriet, byens bedste bageri, som har ligget her siden 1897.

Psst….. M.P. Bruunsgade, Jægergårdsgade og Frederiks Allé

På marked i Aarhus

* Torvet - bugner af grøntsager, frugt og blomster
Det store udendørs marked på Ingerslev Boulevard er åbent onsdage og lørdage fra tidlig morgen – kl. ca. syv - til hen på eftermiddagen – kl. ca. 15. Der er et rigt udbud af økologiske varer fra hele Østjylland med bl.a. frugter, grøntsager, blomster og lækre oste og friske fisk.

Psst….. Torvet, Ingerslevs Boulevard, Aarhus

Bazar Vest

* Bazar Vest - Mellemøsten i Aarhus
Det pakhusagtige byggeri ser ikke ud af af så meget udefra, men summer af liv og sydlandsk stemning indeni.

Snabelsko, falafler, kebab, festkjoler, halalslagtet kød og et stort frugt- og grøntmarked er blandet med arabiske bagere og tyrkiske tehuse. Du kan både blive klippet, få forsålet skoene og få dig et lækkert mellemøstligt måltid mad på en af de mange restauranter.

Psst….. Bazar Vest, Edwin Rahrs Vej 32, Brabrand 

Strøget i Aarhus

*Strøget i Aarhus - til dig der vil have det hele!
850 meter med 150 spændende butikker på begge sider er her klinet op ad hinanden. Strøget i Aarhus strækker sig fra Bruun's Galleri bag Banegården til Store Torv ved Aarhus Domkirke. Afsæt mindst et par timer, hvis du også skal nå et par afstikkere på torvene Store Torv og Lille Torv og de omkringliggende gågader, Frederiksgade og Sct. Clemens Stræde.

Der er varme i strøget, så om vinteren undgår du sne og sjap, når du besøger de mange butikker. Det er også på Strøget, du finder den danske smykkedesigner Georg Jensen Flagstore, og lige ved siden har du Georg Jensen Damask, som tilbyder unikke tekstiler. Her kan du f.eks. købe en dug inspireret af Arne Jacobsens designunivers eller sågar en H.C. Andersen dug.

Rigtig god fornøjelse i Aarhus

Del denne side

Musikhuset Aarhus - en uovertruffen oplevelse!

Tag veninderne med på café og restaurant - og nyd efterfølgende en skøn eftermiddag eller aften med hyggelig underholdning i helt vidunderlige omgivelser.

 

Musikhuset Aarhus - en uovertruffen oplevelse

Kähler and friends

Kähler and friends

Salling

Salling

Magasin

Magasin

Mød os på Facebook