Når et krydstogtskib gæster Aarhus...

Når et krydstogtsskib gæster Aarhus, har gæsterne ofte syv til ti timer til at opleve Aarhus. I denne begrænsede tid er der meget de skal nå.

Mange af gæsterne er forberedte, og ved på forhånd hvad de vil se. Blandt de absolut største hits er Den Gamle By, ARoS, Moesgaard Museum og Vikingemuseum, der ligger lige ved siden af en anden magnet, nemlig Aarhus Domkirke.

For at få mest muligt ud af opholdet i Aarhus har mange gæster på forhånd købt sig ind på en af de mange guidede ture som tilbydes i Aarhus. Turene foregår både i bus og til fods, og overskrifterne på turene er mange.

Der er bl.a. mulighed for at komme med ud at se nærmere på nogle af de største attraktioner i Aarhus, ligesom man kan komme med på tur til eksempelvis Silkeborg og Ebeltoft. Undervejs på disse ture er der stop ved forskellige seværdigheder som eksempelvis Himmelbjerget og Gl. Estrup.

Velkomst til byens gæster

Velkomst til byens krydstogtgæster

Når gæsterne går i land på Mellemarmen i Aarhus Havn, er byen klar til at byde dem velkommen. Garden spiller op helt ude ved landgangen, og når gæsterne går ned mod deres busser eller på egen hånd bevæger sig mod centrum, bliver de mødt af repræsentanter fra byens tre største museer (ARoS, Moesgaard Museum og Den Gamle By), ligesom Salling og Magasin er tilstede med gode tilbud til gæsterne.

Rammerne for denne modtagelse er et stort teltområde, som på ankomsttidspunktet også vil genlyde af live-musik, ligesom nogle af byens dygtigste kunsthåndværkere viser (og sælger) deres produkter. Ved teltet har vi også en turistinformation, hvor gæsterne kan få information og inspiration til deres dag i Aarhus.

De gæster, der går rundt i Aarhus på egen hånd, vælger i mange tilfælde at besøge et museum, og derefter bruge lidt tid på shopping. Både i de store stormagasiner som Salling og Magasin samt de små butikker i Latinerkvarteret. Også de mange caféer langs Aarhus Å bliver brugt, når der er brug for en forfriskning efter en dag med museer, shopping og hygge i Aarhus.

Del denne side

Krydstogtanløb i Aarhus
Den gode service

At gæsterne har en god dag i Aarhus, er vores absolut højeste prioritet. Vi følger derfor nøje med i de undersøgelser, der efter hvert anløb bliver lavet over gæsternes oplevelser.

 

Aarhus er en af de byer, hvor gæsterne oftest udtrykker deres positive overraskelse over, hvor meget byen har at byde på. Især er det en positiv overraskelse for mange, at man uden problemer kan gå til fods rundt til byens store attraktioner.

 

Noget af det de beskriver, som står mest klart efter en lang dag i Aarhus, er den tryghed og de mange smil, vi lokale giver dem med på deres vej.