Aarhus i den gastronomiske verdensklasse

Det gastronomiske niveau er højt i Aarhus, og byens kreative gourmetkokke går ikke på kompromis med kvaliteten. Hele tre restauranter med Michelin-stjerner placerer Aarhus i den gastronomiske verdensklasse.

Michelin stjerner i Aarhus

Michelin stjerner i Aarhus
Aarhus er Jyllands gastronomiske hovedstad. I Michelins Nordic Guide 2016 fik de 3 aarhusianske restauranter Frederikshøj, Gastromé og Substans igen tildelt en Michelin-stjerne. Det er andet år i træk at restauranter uden for hovedstaden modtager Michelin-stjerner, og det er fuldt fortjent. De tre restauranter byder blandt på det nye nordiske køkken og det franske køkken og udemærker sig ved at være både klassiske, moderne og eksperimenterende.

Bib Gourmand
Siden 1955 har Michelinguiden sat fokus på restauranter, der udemærker sig ved at tilbyde god mad til rimelige priser. Udemærkelsen hedder Bib Gourmand og i Michelins Nordic Guide 2016 fik de 2 aarhusianske restauranter Hærværk og Pondus denne udemærkelse igen i år.

Yderligere omtale
I alt er 16 restauranter og 9 hoteller i Aarhus omtalt i Guide Michelin i 2016. Ud over stjerner og Bib gourmand er der udmærkelser som 'Gret view' og 'A particularly interesting wine list' og selvfølgelig udmærkelser med tårne og bestik.

Det nordiske køkken
Det nordiske køkken i Aarhus er også kendetegnet ved brug af lokale, friske og velsmagende råvarer. På menuen er der her friskfangede fisk fra bugten, lækre lokale delikatesser, grøntsager fra Samsø og råvarer fra Djursland.

Gastronomiske grillbarer...
Området ved Latinerkvarteret og Mejlgade er særlig kendt for sit hippe og urbane miljø og ikke mindst for bærdygtige og grønne initiativer. Det er også her, at nye restauranter og take-away steder skyder op med jævne mellemrum. Her finder du en moderne luksusudgave af den traditionelle danske grillbar, dog nu med gourmet hotdog, håndskårne pommes frites og hjemmerørt mayonnaise. Stemningen er uformel og priserne er meget rimlige.

...og hyggelige kaffebarer
Aarhus er desuden kendetegnet ved forretninger med specialvarer, friskbagt brød fra økologiske bagerier, ny nordisk smørrebrød, caféburgere ved åen og hyggelige kaffebarer. Talrige kaffebarer er skudt op i byen, og de fleste af byens caféer har et velassorteret udvalg, når det kommer til kaffe. I området ved Vestergade ligger der flere hyggelige steder, men også på Frederiksbjerg og ved Åen kan du nyde en god kop kaffe, og der hersker ingen tvivl om, at aarhusianerne elsker deres kaffe!

Den helt særlige Aarhus-stemning
Men det, der gør restaurant og cafémiljøet i Aarhus virkelig unikt, er den helt særlige, livlige, uformelle og hyggelige stemning du finder overalt i byen.

Aarhus restauranter i Michelins Nordic Guide 2016

Michelin-stjerner til Aarhus

Endnu engang er der blevet uddelt Michelin-stjerner til Aarhus ...

Michelin-attraktioner

Nyd endnu en Michelin-oplevelse i Aarhus og besøg de udsøgte attraktioner, og de som er nævnt i Guide Michelin.

Se Michelin-attraktioner

Aarhus i Guide Michelin

Aarhus i Guide Michelin

Nyd en lækker middag på de aarhusianske restauranter, hvor hele tre restauranter har fået en stjerne i Michelin Nordic Guide 2016. Dertil kommer en underskov af restauranter med alt fra gourmet til smørrebrød, økologi og traditionel dansk køkken.

Del denne side